MediYoga för hormonbalans

MÅNDAGAR kl. 8.30-10.00
25/3 - 27/5 (ej 22/4), 1.350 kr/9 ggr

En av de största anledningarna till obalans i hormonsystemet är stress. MediYoga för hormonbalans verkar mycket lugnande och reducerar stress. I grunden är det MediYoga vi gör, men dessa fyra pass, utformade av barnmorskan och yogaterapeuten Ellen Engvall, kan ibland upplevas lite mer fysiskt krävande än ”vanlig” MediYoga (t.ex. passen som ingår i Startpaket 1-3). De fysiska övningarna i passen är anpassade för att ha största möjliga effekt på hormonsystemet och masserar olika körtlar i kroppen, främst binjurarna, äggstockarna, sköldkörteln och hypofysen.

MediYoga för hormonbalans kallades tidigare ”Yoga för kvinnans hormonsystem”, men är nu omdöpt till MediYoga för hormonbalans. Denna yoga är bra både för män och kvinnor och hos kvinnor börjar hormonproduktionen normalt att sjunka vid 35 års ålder och då kan det vara speciellt gynnsamt att träna denna yoga. MediYoga för hormonbalans är dessutom bra för de som har:

-       besvär med PMS, PMDS, smärtsamma menstruationer, oregelbunden eller  
        utebliven mens samt PCOS.
-       svårt att bli gravida
-       olika klimakteriebesvär, som t.ex. vallningar, sömnsvårigheter eller besvär  
        från leder/muskler
-       sköldkörtelbesvär
-       passerat klimakteriet och vill stimulera hormonproduktionen och bevara sin  
        vitalitet
-       inkontinens
-       stressymptom

MEDIYOGA FÖR HORMONBALANS - INDIVIDUELLT
Ha du inte möjlighet att gå en kurs i MediYoga för hormonbalans finns möjligheten att träffas individuellt istället. Då får du lära dig ett av passen, som du sedan kan träna på egen hand till CD alt. digital fil. Kontakta mig gärna och du är intresserad av detta. Pris: 790 kr ( ca 1,5 tim) inkl. CD.