En solskenshistoria

Läs här Yvonnes "solskenshistoria" och hur MediYogan påverkat henne!

Tant motsträvig 67 år börjar på ”yoga”

Har haft förhöjt blodtryck i ca 27 år och medicinerat mot detta hela tiden. Har legat på ca 180/100 och fått öka medicineringen under åren. Min dotter gick en yogakurs och tyckte att detta skulle vara perfekt för mig, jag var mycket tveksam men till slut ”OK” jag provar en gång. Jag trodde i min enfald att jag inte kunde ta in yogan på rätt sätt, men hoppsan yogan intog mig!

Var på blodtryckskontroll efter två yogapass ”trycket” var på gränsen för att öka medicinen, men jag berättade för min läkare att jag börjat på medicinsk yoga och han bestämde att jag skulle få en dygnsmätare. Efter två veckor och till vår stora glädje visade detta att jag hade ett tryck som låg på 134/80 och detta har jag aldrig varit i närheten av trots medicinerna:

Losartan Actavis 100 mg
Seloken Zoc 50 mg
Amlodipin Accord 5
mg
Salures 2,5 mg

Har under åren rört mig mycket ute med hundpromenader på mellan 2,5-3 timmar per dag. Har sovit dåligt under många år, inga problem att somna, men sovit ca 4 timmar, klarvaken och inte kunnat somna om.

Men vad har hänt nu? Sover mycket bättre och om jag vaknar yogaandas jag och somnar snabbt om. Tycker att jag har blivit rörligare i kroppen, har haft ett besvärligt knä som gjorde att jag kunde gå högst 20 min åt gången, men har nu ökat på promenaden till 60 min. Detta innebär att jag tackar för denna Medicinsk yoga allra HJÄRTLIGAST! och kommer aldrig att sluta med yoga. Nu går jag två yogapass i veckan och känner mig helt ”salig” efter varje gång.

Tack till Kristin Nööjd


Yvonne Johansson, oktober 2012